NIEUWS

TenderNed opent aanbestedingen en gunningen


Nadat Tenderned in maart is gestart met het ontsluiten van aanbestedingen als open data, zijn vanaf vandaag ook de gunningen ontsloten als open data. De datasets bevatten nu ook de gunningsinformatie van december 2010 tot en met juni 2016.

Update 22-07-17: TenderNed heeft de dataset tijdelijk offline gehaald in verband met een update. Volgende week komt de nieuwe dataset weer online. Dit blog is daarom ook aangepast in afwachting van de correcte data.

Verrijkte data

PIANOo, de beheerorganisatie van TenderNed, verrijkt de huidige datasets met daarin ook de geschiktheidseisen, selectie- en gunningcriteria en informatie over percelen. De datasets worden elk half jaar ververst. De datasets zijn te vinden via de website van TenderNed.

Accountability Hack

Er valt veel te halen uit deze data. Hierover verschijnt binnenkort een datablog op de website van Accountability Hack, een hackathon die op 9 september a.s. plaatsvindt bij de Algemene Rekenkamer in Den Haag.

Analog_Computing_Machine_GPN-2000-000354