NIEUWS

Serv Wiemers nieuwe directeur Open State Foundation


Serv Wiemers is de nieuwe directeur van de Open State Foundation. Per 1 september neemt hij het stokje over van Wilma Haan, die overstapt naar de NOS.

“De missie van Open State ligt mij na aan het hart,” aldus Serv. “Een sterke democratie door open communicatie en informatie; daar zet ik mij graag voor in. Ik was al enthousiast over het werk van OSF, en toen ik hoorde dat Wilma af zou zwaaien, hadden we snel contact.”

Bestuursvoorzitter Ton Zijlstra is blij met de komst van Serv als nieuwe directeur: “Ik ben blij dat we zo snel na het aangekondigde vertrek van Wilma een waardige opvolger hebben gevonden in Serv. Het bestuur kijkt er naar uit om met hem aan de slag te gaan, en ondanks de roerige tijden Open State Foundation verder te versterken.”

Versterking van de democratie

Serv Wiemers was eerder bij verschillende onderdelen van de overheid verantwoordelijk voor communicatie. Daarnaast heeft hij zich ingezet voor versterking van democratie, met name in Midden- en Oost-Europa via de OVSE (Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa). In Nederland was hij actief voor de PvdA.

Serv was diplomaat op de Nederlandse ambassade in Peking en directeur van The Hague Institute for Global Justice en Transparency International Nederland. Daarnaast is hij schrijver en publiceerde hij boeken over verkiezingswaarneming (Op Pad voor Democratie), China (De Inhaalchinees) en indianen (Veerkracht). Hij studeerde internationaal recht en internationale betrekkingen in Leiden, Parijs en Connecticut (VS).

Serv: “Ik kijk er naar uit samen te werken met team, bestuur, achterban en stakeholders, en Open State nog verder te versterken wat betreft impact, organisatie en duurzaamheid.”

Serv Wiemers (L) is de nieuwe directeur van OSF. Rechts voorzitter Ton Zijlstra.

Contact opnemen kan via serv@openstate.eu