NIEUWS

Wisseling van de wacht aanstaande bij Open State Foundation


Directeur van Open State Foundation Wilma Haan zwaait per 1 september af. Haan, die sinds anderhalf jaar aan het roer van de organisatie staat, wordt met ingang van die datum adjunct-hoofdredacteur van de NOS.

Niet alle unieke kansen in het leven laten zich plannen. Als dat wel zo was, zou ik zeker nog een poos bij Open State Foundation zijn gebleven om de vele ideeën uit te voeren die nog zweven in mijn hoofd, of in het notitieboekje hier naast me. Open State was (is!) een geweldig avontuur, en een stichting met leuke en slimme collega’s en een belangrijke missie.

Maar hoezeer ik de wereld van open data en de ijver voor een open overheid ook een warm hart toedraag, en hoe naadloos onze missie ook aansluit op onder andere de journalistiek – uiteindelijk ben en blijf ik zelf een journalist. En die journalist in mij kan zich geen mooiere plek voorstellen dan die waarvoor ik Open State na ampel beraad ga verlaten, eentje in het hart van de Nederlandse nieuwsvoorziening.

Als ik per 1 september vertrek, kijk ik met veel plezier en enige trots terug op de professionele organisatie die Open State is geworden. En nog veel meer op de verschillende manieren waarop we er steeds weer in slagen de overheid transparanter te laten zijn en hergebruikers van open data te helpen. Of dat nu is via technische projecten, hackathons, lezingen, educatie of belangenbehartiging: Open State is een vrolijke, constructief-activistische club.

En die club gaat nu op zoek naar een nieuwe directeur. Een dezer dagen verschijnt op deze site een functieprofiel. Ik weet nu al zeker dat mijn opvolger dezelfde geweldige tijd tegemoet gaat als ik heb gehad. En ook dat onze missie sowieso al in goede handen is bij het geweldige team en bestuur van Open State.

Wil je nu al iets weten over de aanstaande vacature? Mail dan gerust even met wilma@openstate.eu en/of bestuursvoorzitter Ton Zijlstra via ton@openstate.eu

Foto: Stefan Heijdendael