AGENDA

Internetmarathon


In debatcentrum De Balie wordt op zondag 13 september 2020 vanaf 12.00 uur twaalf uur lang gepraat over ‘de kosten en baten van 50 jaar internet’.

In De Internetmarathon bezoeken De Balie en Bits of Freedom “de uithoeken van het web in al zijn grootsheid: van de kabels onder de grond, naar de satellieten in de lucht. Van de meest bezochte pagina’s tot de nooit geziene weblogs”.

Te gast zijn politici, filosofen, gebruikers van het eerste uur en de generatie die het leven niet zonder internet kent. In gesprekken van steeds een uur wordt de klok rond gepraat over de relatie tussen internet en rechtsstaat, economie, filosofie, kunst, mensenrechten, het verleden, het heden en de toekomst.

Interviewers van de avond zijn directeur van Bits of Freedom Evelyn Austin en De Balie-directeur Yoeri Albrecht. Directeur van Open State Foundation (en oud NU.nl’er) Wilma Haan is een van de gasten naast onder anderen Marleen Stikker (Waag), Valerie Frissen (SIDN Fonds & Universiteit Leiden), Mary Jo Diepenveen (Microsoft), Mark Deuze (UvA), Kathelijne Buitenweg (GroenLinks), Ronald Prins (oprichter Fox-IT) en Huib Modderkolk (de Volkskrant).

Het programma is een samenwerking tussen De Balie en Bits of Freedom, en zal deels in het Engels, deels in het Nederlands zijn. Meer informatie vind je hier.

NB. Dit evenement zou eigenlijk plaatsvinden op 15 maart, maar werd uitgesteld vanwege de corona-crisis. 

Afbeelding: Leif K-Brooks, CC BY-SA 2.0

Inschrijven   

zondag 13 september 2020, 12:00

De Balie, Amsterdam