NIEUWS

Provinciale coalitieakkoorden (bijna) compleet!


De meeste provincies zijn klaar met de coalitieonderhandelingen en hebben daarmee een nieuw college met coalitieakkoord. Ivo Thonon (Thonon Folz Public Affairs) heeft de tot op heden beschikbare coalitieakkoorden verzameld. Handig voor journalisten, belangenbehartigers, overheden en ge├»nteresseerde inwoners. Via Documentcloud is eenvoudig te zoeken door alle akkoorden en zijn ze als open data herbruikbaar. Onder de akkoorden staan ook alle provinciale verkiezingsprogramma’s. Welke interessante inzichten kun jij halen uit deze datasets?  • Wil je uitgebreid zoeken en filteren in de programma’s? Bekijk dan de volledige zoekfunctie op DocumentCloud.
  • Op het moment van schrijven (27-06-19) hadden de provincies Zuid-Holland en Flevoland nog geen coalitieakkoord.Andere coalitieakkoorden

We hebben eerder de provinciale en gemeentelijke coalitieakkoorden verzameld. Wil je de akkoorden vergelijken met de programma’s? Bekijk dan deze pagina.

Open data

Toegang tot de DocumentCloud API voor gemeenten 2014-2018 is hier en gemeenten 2018-2022 is hier te vinden. De API voor provinciale akkoorden 2015-2019 is hier te vinden, de provinciale verkiezingsprogramma’s 2019 zijn hier te vinden en de provinciale akkoorden 2019 zijn hier te vinden.