NIEUWS

‘Waar is mijn stemlokaal’ klaar voor de Europese verkiezingen


Screenshot van kaartje van waarismijnstemlokaal.nl

Open State Foundation heeft in aanloop naar de Europese Parlementsverkiezingen opnieuw de stemlokalen van 358 (bijzondere) gemeente in kaart gebracht op het platform Waar is mijn stemlokaal. Het platform helpt kiezers helpen bij het vinden van hun stembureau, en journalisten kunnen gebruik maken van de open data voor bijvoorbeeld onderzoek naar de stemlocaties.

Het is voor de derde keer op een rij dat Open State Foundation in samenwerking met VNG Realisatie en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties het platform Waar is mijn stemlokaal heeft opgezet. Bij de Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen op 20 maart is de data ongeveer een half miljoen keer bekeken via het platform en andere kanalen.

Het platform is niet alleen een succesvol hulpmiddel voor kiezers. Ook journalisten hebben gebruik gemaakt van de ontsloten gegevens over de stemlokalen om nieuwe toepassingen te creƫren. Onder andere RTL Nieuws, DataDuic en LocalFocus hebben gebruik gemaakt van de gegevens. De data is voor iedereen te hergebruiken via WaarIsMijnStemlokaal.nl/data