NIEUWS

PoliFLW geselecteerd voor steun van Google’s Digital News Initiative


Op 6 juli, kondigde de Digital News Initiative (DNI) aan dat PoliFLW een van de 107 geselecteerde projecten is die in aanmerking komt voor steun van Google’s Digital News Initiative Innovation Fund. PoliFLW is een prototype project. In totaal waren er 988 project aanvragen uit 27 landen voor dit fonds.

Open State Foundation ontwikkelt het civic tech project PoliFLW waarmee het voor journalisten makkelijker wordt om een groeiende groep lokale politici te kunnen volgen. Het helpt daarmee journalisten en de journalistiek met nieuws over lokale politiek, backbenchers en lokale partijen.

Steeds meer taken worden gedecentraliseerd naar lokale overheden. Tegelijkertijd neemt de capaciteit van lokale journalisten af en wordt het steeds moeilijker om grote groepen lokale politici te kunnen volgen in wat ze zeggen en doen. Voor de democratie en verantwoording is de watchdog functie van de journalistiek essentieel. Met PoliFLW helpen we beter geinformeerde burgers, versterken we de watchdog functie van media en verantwoording over politieke besluitvorming.