NIEUWS

Recap GCCS-Unplugged


Op 17 april organiseerde Open State Foundation GCCS-Unplugged, een unconference over het vrij en open houden van het internet. Tijdens 22 door deelnemers zelf georganiseerde sessies spraken zij ondermeer over toegang tot informatie, de rol van internet intermediairies zoals sociale media, de online bescherming van journalisten en klokkenluiders, open source en privacy.

Tijdens de lunch werden bezoekers verrast met de komst van Vint Cerf, de `€˜vader van het internet’, die in 1973 de architectuur ontwikkelde van wat later het internet werd. Hij benadrukte dat het internet open gehouden moest worden en dat het internet is gebouwd op standaarden en respect voor mensenrechten.

Daarna werd het middagprogramma door de deelnemers ingevuld met sessies over encryptie, transparantie, copyright in het digitale tijdperk en de rol van civil society en de volgende 2 miljard internet gebruikers. Meer lezen over GCCS-Unplugged? De aantekeningen die de deelnemers maakten zijn in etherpads per sessie terug lezen.