NIEUWS

Meetup in samenwerking SPOON over Wet open overheid


wordcloud

Ruim een jaar na de invoering van de Wet open overheid (Woo) zijn zowel mensen binnen als buiten de overheid het erover eens dat de uitvoering nog niet op rolletjes loopt. Uit onderzoek van het Instituut Maatschappelijke Innovatie (IMI) en Open State naar de uitvoering van de Woo in 2022 bleek dat ministeries gemiddeld 167 dagen nodig hadden om een Woo-verzoek te beantwoorden, terwijl de Woo een maximum van 42 dagen voorschrijft. Tegelijkertijd heeft de Woo geleid tot veel actie binnen de Rijksoverheid en decentrale overheden om de informatiehuishouding op orde te krijgen en om meer openheid uit te dragen. 

Maar de realiteit is dat ambtenaren overspoeld worden met werk en Woo-verzoekers nog steeds te lang wachten. Dus hoe kan de passieve openbaarmaking beter? Om deze vraag te bespreken organiseren Expertisecentrum voor Woo-verzoekers SPOON en Open State samen een meetup, waarbij iedereen welkom is. 

De meetup vindt plaats op donderdag 28 september 2023: International Right to Know day.

Het gesprek zal worden afgetrapt door D66 Tweede Kamerlid en mede-initiatiefnemer van de Woo Joost Sneller. Hoe kijkt hij naar de uitvoering van de Woo en waar ziet hij ruimte voor verbetering?

Meld je hier aan!

Locatie: Gebouw Oostenburg in Amsterdam, Oostenburgervoorstraat 62, vergaderzaal begane grond

Tijd: inloop met pizza om 17:15 uur, aanvang programma 18:00 uur, uitloop tot 19:30 uur