NIEUWS

Vind je stembureau via WaarIsMijnStemlokaal.nl


Woensdag 15 maart vinden de verkiezingen weer plaats! Sinds vorige week zijn alle +/- 9000 stembureaus weer ingeladen op WaarIsMijnStemlokaal.nl, en kunnen stemmers gemakkelijk een stembureau in de buurt vinden. 86% van de gemeenten heeft de stembureau data zelf aangeleverd, dat is een record! De overige bureaus zijn door een enthousiast vrijwilligersteam van Open State Foundation verzameld én door een nieuwe koppeling met behulp van Stembureaumanager. Op deze manier konden we negen gemeenten geautomatiseerd inladen.

Onze verzamelde gegevens zijn maandag 13 maart nog door de NOS gebruikt om aan te tonen hoe er minder stembureaus aanwezig zijn, maar dat het percentage toegankelijke stembureaus is toegenomen. Ook zochten we voor de Kiesmannen uit wat leuke stemlocaties zijn voor jongeren.