NIEUWS

Prinsjesdag boodschap: Laat iedereen zelf overheidsbegrotingen controleren en vergelijken


Alle Nederlanders moeten zelf de begrotingen van alle overheden in detail kunnen bekijken en vergelijken. Dat is de inzet van Open State Foundation met het project OpenSpending.nl, dat met Prinsjesdag van start gaat. Het is een concrete stap die de overheid kan zetten om de nieuwe bestuurscultuur van transparantie te realiseren. Juist op financieel terrein is vertrouwen cruciaal. 

Prinsjesdag is de dag waarop alle plannen van de nationale overheid, inclusief de financiën aan parlement en burger worden geopenbaard. Deze Prinsjesdag valt samen met de sterke roep om een transparante bestuurscultuur. Om journalisten, belangengroepen, politici en iedere geïnteresseerde burger op een makkelijke manier inzage te geven in de begrotingen en bestedingen van alle overheden in Nederland (gemeenten, provincies, waterschappen, stadsdelen en nationale overheid) heeft Open State Foundation enkele jaren geleden de website OpenSpending.nl opgezet. Met de toegenomen roep om openheid blaast Open State Foundation dit project nieuw leven in.

Lees hieronder ons gehele persbericht.

Lees hier het persbericht Iedereen moet begroting kunnen controleren