NIEUWS

Video: OSF’s Tom Kunzler in de Tweede Kamer over een open Handelsregister


Adjunct-directeur van Open State Foundation Tom Kunzler sprak donderdag tijdens een rondetafelgesprek in de Tweede Kamer over het belang van een open Handelsregister, en de schijnbare tegenstelling tussen open data en privacy.

Aanleiding voor de hoorzitting in de Kamer was de wens van de Kamer van Koophandel om een voorbehoud op het Databankenrecht te krijgen op het Handelsregister. Dit zet een rem op hergebruik van het Handelsregister als -zeer waardevolle- open data. Open State Foundation pleit al jaren voor een open Handelsregister.

Hieronder is Toms bijdrage, en de rest van de hoorzitting, in zijn geheel terug te kijken. En hier vind je de schriftelijke inbreng van Open State over de herziening van de Handelsregisterwet.

Vragen of opmerkingen over dit onderwerp? We zijn te bereiken via contact@openstate.eu.