NIEUWS

Hack de Overheid community op Slack


Hack de Overheid + Slack

Zoals wellicht bekend is Open State Foundation ontstaan uit Hack de Overheid, een community die sinds 2008 hackathons organiseerde om de overheid transparanter te maken, en Stichting Het Nieuwe Stemmen, die sinds 2006 digitale tools maakte om de kloof tussen burgers en overheid te verkleinen. Zoals je ziet wordt er niet veel meer gepost op hackdeoverheid.nl. Vanuit Open State Foundation posten we logischerwijs vooral op openstate.eu en aanverwante kanalen en daardoor is de website van Hack de Overheid community een beetje ondergesneeuwd. We zien echter nog steeds veel waarde in een community van en voor iedereen die geïnteresseerd is in open data, open overheid en digitale transparantie! Om de communicatie binnen deze community laagdrempeliger te maken hebben we een Slack opgezet die openstaat voor iedereen:

Meld je aan voor de Hack de Overheid Slack

Dus ben je open data hergebruiker? Werk je binnen de overheid met of aan open data? Ben je data- of onderzoeksjournalist? Doe je onderzoek of werk je professioneel met open data? Of wil je meer te weten komen over open data en overheid? Sluit je dan aan en praat mee.

Denk aan de volgende dingen:

  • Gesprekken over open data; hoe werkt die API nou? Is deze data ergens vrij beschikbaar?
  • Deel je idee├źn, ontwikkelingen of evenementen over digitale transparantie en een open overheid.
  • Vind samenwerking en tips om data (beter) beschikbaar te krijgen.
  • Toon je open data projecten!
  • En meer! Hack de Overheid is van en voor de community dus geef er zelf vorm aan! Maak een kanaal op Slack aan voor een onderwerp dat jou nauw aan het hart ligt, of vraag om een WordPress account voor hackdeoverheid.nl zodat je een blogpost kan plaatsen.

We zien je graag op de Hack de Overheid Slack!

Heb je nog vragen? Stuur ons dan een bericht via ons contactformulier of natuurlijk via de Hack de Overheid Slack :).