NIEUWS

Algemene Politieke Beschouwingen in 721.393 woorden


Vorige week vonden de algemene politieke beschouwingen plaats. Tijdens deze twee dagen bespreken de fractieleiders van de politieke partijen in de Tweede Kamer elk jaar de hoofdlijnen van de miljoenennota en de rijksbegroting. Met een tekstanalyse van deze debatten van de afgelopen vier jaar krijg je een beeld welke woorden en termen het meest voorkwamen.

Data

Dit is een overzicht van de 250 meest voorkomende termen. Voor het gemak hebben we woorden als ‘de’, ‘het’ en ‘een’ weggelaten. Ook veel voorkomende traditionale woorden in dergelijke debatten als ‘voorzitter’, ‘minister’ en ‘kabinet’ hebben we hierboven weggelaten. Wil je zelf met deze data aan de slag, de volledige brondata en analyse data vind je hier. De handelingen hebben we via de website van de Tweede Kamer en Officiele Bekendmakingen.