NIEUWS

KeepItOn campagne tegen internet shutdowns


Open State Foundation en 70 andere organisaties hebben de internationale #KeepItOn campagne gelanceerd tegen het afsluiten van het internet. De volledige lijst met organisaties is te vinden op de campagne sit van Access Now.

Het afsluiten van het internet belemmert de vrijheid van meningsuiting en het recht op informatie. Omdat geinformeerde burgers essentieel zijn voor democratie, gaat het afsluiten van internet tegen elk principe van een open overheid.

De #KeepitOn campagne brengt stemmen bij elkaar vanuit de hele wereld om het afsluiten van het internet, door overheden, telecombedrijven of techbedrijven, tegen te gaan. Deze campagne vindt z’n oorsprong bij RightsCon in Silicon Valley waar gesproken werd over internet shutdowns.

De campagne website laat zien hoe internet shutdowns gerapporteerd kunnen worden op een veilige en betrouwbare manier om daarmee informatie te verzamelen over deze praktijk.

De lancering van #KeepitOn volgt een recente derde blokkade van het internet in Irak en een aankondiging van de politie in Ghana om sociale media te blokkeren tijdens de verkiezingen in november 2016.

keepiton