NIEUWS

Hackathon Publieke Omroep: 22 apps in een dag


Met 110 deelnemers en een lijst van 22 kwalitatieve apps, Open State’s Hackathon Publieke Omroep is met recht een groot succes te noemen.

Op 9 november j.l. organiseerde Open State samen met de ontwikkelaars gemeenschap Hack de Overheid een succesvolle hackathon op het mediapark in Hilversum. De Hackathon Publieke Omroep werd mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse Publieke Omroep (NPO), STER en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.

Het evenement met meer dan 110 deelnemende programmeurs, ontwikkelaars en designers en met een lijst van 22 hoogwaardige apps was een geweldig succes. Op de recent vernieuwde site van Hack de Overheid is een volledig overzicht van alle apps. Het viel de jury op dat vooral de TT888-ondertiteling dataset populair was. Ook datasets met programma omschrijvingen en metadata van zowel TV (POMS) als radio (Radiobox) en datasets van de Nationale Nieuws Quiz en de STER intensief her gebruikt werden.

Na de presentatie door 22 teams van hun apps, selecteerde de jury vijf prijswinnaars:

* Spot de Spot van Barry Borsboom en Patrick Klerks: een game die gebruikt maakt van STER-data en YouTube om reclames te raden.

foto

NPOlitiek van DoodleSoft – een app om te zien wanneer geselecteerde politici of politieke partijen op televisie zijn of zijn geweest.

foto

OpenOmroep van Dispectu een zoekmachine die gebruik maakt van programma meta-data en ondertiteling data voor het zoeken naar quotes of zinsnedes en onderwerpen binnen video.

Schermafbeelding 2013-11-12 om 13.16.59

*Radio Nowhere door Team NOS (Rachid Finge, Joost van der Borg, Ruud Verstraeten en Jorge Liauw Calo) – mobile app: welke muziek wordt op dit moment gedraaid op de radio en waar luisteren je vrienden nu naar.

BYpX6NrIYAAs672

* YvonLacht door Sicco van Sas, Thomas en Maarten

Een volledige lijst van alle 22 apps is hier te vinden.