NIEUWS

Burgerpanel algoritmeregister ministerie van Justitie & Veiligheid


Voor een burgerpanel is Open State Foundation op zoek naar burgers die mee willen denken over het algoritmeregister van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Het ministerie wil meer transparantie en inzicht geven in het gebruik van algoritmes, en ontwikkelt daarvoor een register. De doelstelling is om het register voor iedereen in de samenleving begrijpbaar te maken. Tijdens deze sessie gaan we in gesprek met een groep burgers over dit register: de vormgeving ervan, of het daadwerkelijk begrijpelijk is en of het de behoeften van burgers vervult.
Doe je mee? Het is niet nodig om een technische kennis over algoritmes te hebben!
De sessie vindt plaats op dinsdagochtend 13 juni van 10:00-12:00, op een centrale locatie in Amsterdam. Als vergoeding voor je deelname krijg je een bon van 50 euro.
Meer weten of je aanmelden? Stuur een mail naar: rosa@openstate.eu.