NIEUWS

Gebruikerssessie algoritmeregister Amsterdam


machinaal kaf van het koren scheiden

De gemeente Amsterdam organiseert dit jaar in het kader van de Digital Rights Day een hele week verschillende activiteiten waarbij aandacht wordt besteed aan digitale mensenrechten. In dat kader organiseert de Open State Foundation een gebruikerssessie over het algoritmeregister. Deze bijeenkomst is op woensdag 7 december om 10 uur en duurt anderhalf uur en vindt plaats op het stadhuis (Amstel 1). En is nog plek voor deelnemers!
Dus wil jij meepraten over hoe jij meer over algoritmes te weten wilt komen? Meldt je dan aan door een email te sturen met je naam, leeftijd en de wijk in Amsterdam waar je woont naar contact@openstate.eu.

(Jouw deelname danken wij voor met een leuke cadeaubon.)

De Digital Rights Day 2022 vindt plaats van 5 tot en met 11 december online en fysiek, op verschillende locaties in Amsterdam, het volledige programma is te vinden op de website van digital rights day Dus mocht je niet bij de gebruikerssessie kunnen zijn dan is het ook mogelijk om aan te schuiven bij de sessie “alles over het algoritmeregister” waar verteld wordt over de ontwikkeling van het Amsterdamse register. Ook wordt daar uitgelegd wat dit register nou precies is en wat je er wel en niet in kunt vinden. En hoe zit het met algoritmen die er nog niet in staan?

Voor overige vragen over deze sessie of over uitlegbare algoritmes kun je contact opnemen met de projectleider via tim@openstate.eu