NIEUWS

Vacature: Full-stack developer met passie voor transparantie


laptop met code

Developer (m/v/x) om het huidige team bestaande uit twee full-stack developers te versterken

Standplaats: Amsterdam

Open State Foundation is een non-profit organisatie die zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld tot de belangrijkste aanjager van digitale transparantie in Nederland. Open State Foundation bevordert het publiceren en hergebruik van open data, bijvoorbeeld in toepassingen die bijdragen aan de controleerbaarheid van de overheid. We werken samen met overheden, maatschappelijke organisaties, burgers en het bedrijfsleven aan een transparante samenleving. Zo bouwen we bijvoorbeeld platforms als openspending.nl en waarismijnstemlokaal.nl waarin data verzameld wordt, maar bieden we deze data ook via API’s aan en organiseren we hackathons en andere evenementen zodat anderen er mee aan de slag gaan.

We zoeken een allround full-stack developer om te werken aan onze diverse projecten (zie ook onze GitHub). We hebben een klein developersteam en runnen de projecten op onze eigen servers; je bent daarom ook bekend met Linux (Ubuntu). Onze eigen code is voornamelijk open source en we maken veel gebruik van open source code van anderen.

Naast je technische vaardigheden heb je interesse in de missie van onze stichting en kijk je verder dan de techniek. De bèta’s in onze organisatie hebben interesse in alfa onderwerpen en vice versa. Je wilt meewerken aan een digitaal transparantere samenleving en meer en betere open (overheids)data. Ook niet-technische werkzaamheden op dit vlak liggen je, ook al zal dit maar een klein onderdeel vormen, zoals het meedenken over de hackathons die we organiseren.

Bekijk ook de video over de missie van onze organisatie en onze strategie 2021-2023.

Functie-eisen

Algemeen

 • Je hebt WO werk- en denkniveau
 • Bij voorkeur, ervaring en affiniteit met:
  • Open data
  • Open overheid en overheidstransparantie

Frontend

 • Vereist: Zeer sterk met HTML, CSS, JS
 • Bij voorkeur, ervaring met:
  • Bootstrap
  • D3 of andere visualisatietechnieken
  • UX/UI
  • WordPress (onze niet-technische websites gebruiken WordPress)
  • Svelte(Kit) (of ervaring met andere moderne web frameworks)

Backend

 • Vereist: Python (of bedreven in een soortgelijke programmeertaal en de wil om Python te leren)
 • Bij voorkeur, ervaring met:
  • Elasticsearch
  • Flask
  • API’s
  • ETL
  • SQL
  • Git(Hub)
  • Data (dit komt overal in terug, dus handig zijn met data is fijn)

Systeembeheer

 • Vereist: Je hebt ervaring met Linux (Ubuntu) en de command line
 • Bij voorkeur, ervaring met:
  • Docker (Compose)
  • Nginx

Arbeidsvoorwaarden

We bieden je de kans om vorm te geven aan projecten van de belangrijkste aanjager van digitale transparantie in Nederland. Je komt terecht in een organisatie die op een dynamische en innovatieve wijze haar doelstellingen bereikt. Je krijgt een halfjaarcontract van 20 uur per week met een marktconform salaris en pensioenregeling, met uitzicht op een vast contract.

Sollicitatieprocedure

Stuur uiterlijk op 11 oktober 2021 een motivatiebrief waaruit geschiktheid en affiniteit met de functie blijkt (maximaal 1 A4) en CV naar serv@openstate.eu onder vermelding van 'Vacature full-stack developer'. De gewenste startdatum is in overleg, maar het liefst zo snel mogelijk.

Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Serv Wiemers, serv@openstate.eu.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.