NIEUWS

Toegang tot ov-data laat te lang op zich wachten


Het duurt té lang voordat ov-bedrijven toegang geven tot ov-data. En dat terwijl die data heel waardevol is en aan de basis kan staan van talloze toepassingen.

Denk aan Mobility as a Service (MaaS), het doen van onderzoek en optimalisatie van mobiliteitsstromen, het maken ven beleid, of het controleren van overheid en ov-bedrijven door journalistiek en wetenschap.

Dit is de strekking van de inbreng van Stichting OpenGeo en Open State Foundation dinsdag in een hoorzitting van de Tweede Kamer over de toegang tot ov-data. Jonathan, bestuurslid van Open Geo, voerde namens beide organisaties het woord. Hier vind je een uitgebreidere beschrijving van onze standpunten, en lees je hoe we – terwijl de evaluatie van de informatiehuishouding van Translink en ov-bedrijven wordt uitgevoerd – alvast kijken naar een nieuw model.

Hieronder kun je de hoorzitting terugkijken: