NIEUWS

Event: Energy Hack 14 juni in Den Haag


Op 14 juni organiseert het Ministerie van Binnenlandse Zaken samen met partners een Energy HackDoe je mee? Tijdens de Energy Hack word je uitgedaagd om aan de slag te gaan met (open) data om de Energietransitie te versnellen en nieuwe inzichten te ontwikkelen. Er zijn 6 onderzoeksvragen om mee aan de slag te gaan als team, en je maakt kans op een van de drie prijzen ter waarde van €1.500 euro:

Ruimtegebruik
Meervoudig ruimtegebruik heeft veel potentie als het gaat om duurzame (energie)oplossingen. Hoe kun je met data inzichtelijk maken welke combinaties kunnen worden gemaakt?

Burgerinitiatieven aanjagen
Hoe kunnen we met behulp van (open) data het aantal burgerinitiatieven rond de energietransitie laten toenemen?

Energie en financiële draagkracht
Het percentage van het inkomen dat een huishouden aan woonlasten besteedt, is een belangrijke graadmeter. Welke rol spelen de energielasten in deze optelsom, ofwel: hoe kunnen we de relatie leggen tussen energie en financiën?

Wijk-energiebalans
Geef inzicht in de Energiebalans in een wijk of buurt.

Energieverbruik per woning
Maak het energieverbruik inzichtelijk naar type gebouwen (woningen, scholen etc.) per postcodegebied in relatie tot de gebouwinhoud in m3.

Burgers in actie
Hoe kunnen we ervoor zorgen dat burgers (huiseigenaren en huurders) de urgentie voelen om met energiemaatregelen aan de slag te gaan?

Ook kan je gebruik maken van een ‘wildcard’: een onderzoeksvraag die niet in de lijst staat maar wel prangend is. Deze kun je voorleggen aan de organisatoren en daarmee op 14 juni de energietransitie ondersteunen.

Meld je aan!

De gehoopte deelnemers zijn studenten, onlangs afgestudeerden en softwareontwikkelaars. Word je enthousiast van energievraagstukken en ben je goed met data? Meld je dan aan voor de Energy Hack! Meer informatie en aanmelden kan hier.

Het ministerie van BZK organiseert de Energy Hack samen met het ministerie van EZK, RVO, VNG, provincie Zuid-Holland, de gemeente Den Haag, Geobusiness Nederland en Geodan.