NIEUWS

Tweede Kamer ontvangt hackers voor Accountability Hack 2017


cf8b4f024450dd63bc7dfb6c3ced87395de39c7ea2c2b966e0f645ce4016d0d8

Algemene Rekenkamer, Open State Foundation en Tweede Kamer der Staten-Generaal slaan handen ineen voor tweede editie Accountability Hack

In navolging van de eerste succesvolle editie van Accountability Hack in 2016 organiseren de Algemene Rekenkamer en de Open State Foundation op 9 juni een tweede editie in het gebouw van de Tweede Kamer. Op deze hackathon is de uitdaging voor ontwikkelaars van apps om met gebruik van open data geldstromen en prestaties van de overheid op nieuwe en innovatieve manieren in beeld te brengen.

Tijdens de eerste editie in 2016, opgezet door de Algemene Rekenkamer en Open State Foundation samen met CBS en enkele ministeries, hebben meer dan 60 programmeurs gewerkt aan achttien creatieve toepassingen waarmee beter zicht komt op effectiviteit van overheidsbeleid. Vorig jaar vond de hackathon plaats in de Algemene Rekenkamer; nu heet de Tweede Kamer de programmeurs en ontwikkelaars welkom. Een mooi moment, omdat de Tweede Kamer sinds kort haar eigen data beschikbaar stelt via het Open Data Portaal.

Iedereen die open data gebruikt om effectiviteit en doelmatigheid van beleid en uitgaven inzichtelijk te maken, is welkom op Accountability Hack 2017. De hackathon is bedoeld voor developers, programmeurs, designers en datajournalisten. Een vakjury bepaalt na afloop welke teams de beste apps maakten. Voor de winnaars is € 7.500 aan prijzengeld beschikbaar. Er is ook een side-event voor geïnteresseerde beleidsmakers, datahouders, financial trainees, bestuurders en Kamerleden.

Inschrijven kan via AccountabilityHack.nl.

Over

Accountability Hack is een initiatief van de Algemene Rekenkamer samen met het CBS en de ministeries van Binnenlandse Zaken, Buitenlandse Zaken, Financiën en Infrastructuur en Milieu. De Tweede Kamer is gastvrouw. De hackathon wordt georganiseerd in samenwerking met Open State Foundation. Het volledige programma is hier te vinden.