NIEUWS

Masterclass Netpolitiek 2017


Internet of things, versleuteling, open data, e-democratie, auteursrecht op internet, digitale sociale innovatie, internet governance. Zijn dit onderwerpen waar je meer over zou willen weten? Raakt internetpolitiek jouw werk- of studieterrein? Meld je dan aan voor de Masterclass Netpolitiek.

Wat houdt de Masterclass in?

Het programma bestaat uit zeven bijeenkomsten in januari en februari 2017 waarin je een brede kennis ontwikkelt over de belangrijkste thema’s op het grensvlak van internet en politiek. Er is veel ruimte voor informele uitwisseling en reflectie. Daarnaast breng je het geleerde direct in de praktijk door te werken aan één of meer interventies. Er zijn zes masterclasses, en tijdens de afsluitende bijeenkomst worden de eindopdrachten gepresenteerd. Bekijk het voorlopige programma.

Deelnemende organisaties

Wij zullen aan de hand van recente voorbeelden spreken over digitale transparantie en open data. Daarnaast verzorgen Bits of Freedom, Internet Society NL, Kennisland, Netwerk Democratie en Waag Society de masterclasses.

Data

De bijeenkomsten zijn van 19.30 tot 22.30 uur op de volgende maandagavonden: 9, 16, 23 en 30 januari 2017, en 6, 13 en 27 februari 2017.

Locatie

En dit alles vindt ook nog eens plaats op een geweldige plek: het Theatrum Anatomicum, in De Waag in Amsterdam.

Kosten

De deelnemersbijdrage voor de masterclass is 450 euro ex. btw. Er zijn beurzen beschikbaar, dan is de bijdrage 100 euro ex. btw. Geef bij het aanmeldformulier aan dat je in aanmerking wilt komen voor de beurs en geef je motivatie op.

Aanmelden

Er is plaats voor 30 deelnemers. Je kunt je hier aanmelden.
– De deadline voor aanmelding is 15 november 2016.
– Eind november krijg je bericht over je deelname.

Organisatie

De organisatie van de Masterclass Netpolitiek is in handen van Internet Society Nederland. Heb je vragen, stuur dan een mail aan annemarie at staff.isoc.nl.

2