NIEUWS

Hacking for Sustainability II


Samen met het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en Provincie Zuid-Holland organiseert Open State Foundation de tweede keer Hacking for Sustainability. Binnen deze app competitie zijn we op zoek naar nieuwe toepassingen die bijdragen aan een duurzamere wereld. Je hebt tot 21 oktober a.s. om tot een definitieve inzending te komen.

Met Hacking for Sustainability kijken we naar data van Atlas Natuurlijk Kapitaal, Atlas Leefomgeving en de Provincie Zuid-Holland. Apps en andere online toepassingen worden beoordeeld door een jury.

Data

We hebben deze data in een handig overzicht gezet: Atlas Natuurlijk Kapitaal, Atlas Leefomgeving en Provincie Zuid-Holland. Je vindt er bijvoorbeeld informatie over de luchtkwaliteit, de ligging van parken, fietspaden, vaarwegen, energieproductie. Andere relevante data vind je hier.

Careless hacking

Hacking for Sustainability streeft naar carelesshacking. We willen we je zoveel mogelijk helpen om snel en effectief je cutting-edge data-driven analyses, visualisaties en apps te realiseren. Vanuit onze eigen open data ervaringen weten we dat het zoeken, opschonen en verrijken van open data een tijdrovende (en soms frustrerende) bezigheid kan zijn. Daarom hebben we een dataplatform opgezet, deze met hand-picked datasets gevuld en het van een aantal social features voorzien, een publiek chatkanaal geopend op Gitter en een GitHub repository ingericht om data en extract/transform/load scripts te delen.

Voorwaarden

Wil jij meedoen? Lees hier de voorwaarden. Het aanmeldformulier vind je hier. Voor meer informatie neem contact op met corline@openstate.eu, blijf op de hoogte via @OpenStateEU, #hackingforsustainability en via www.hackingforsustainability.nl

hackingforsustainability