Update 9/7: de winnaar is inmiddels bekend. Klik hier om meer te lezen over de challenge.  Op 10 oktober wordt de winnaar Archeologica gelanceerd in Den Haag? Interesse om langs te komen. Stuur ons dan een bericht.

De provincie Zuid-Holland is een rijk archeologisch gebied. Archeologie vertelt veel over onze geschiedenis. De provincie Zuid-Holland wil samen met anderen erfgoed helpen ontdekken, beschermen en zorgen dat iedereen er kennis mee kan maken. Archeologie is daarvan een mooi voorbeeld. Daarom stelt de provincie haar archeologische objecten, zoals Romeinse munten, 3Dschalen en opgravingsdocumentatie, beschikbaar als open data. Hiermee zijn duizenden objecten, afbeeldingen en documenten beschikbaar voor hergebruik. De provincie Zuid-Holland daagt programmeurs, datawetenschappers, archeologen en historici uit om ideeën in te zenden om deze digitale schatkamer te hergebruiken tijdens de Digging for Data app challenge.

Digging for Data

Binnen het programma Transparante en Open Provincie wil de provincie haar data en informatie ontsluiten voor de buitenwereld, in een gelijkwaardige samenwerking met andere partijen. Tijdens de Digging for Data app challenge worden ontwikkelaars uitgedaagd om een uitgewerkt app-idee in te sturen. De app-ideeën moeten het publiek inspireren en een educatieve meerwaarde hebben door gebruikers kennis te laten maken met de unieke archeologische stukken van de provincie Zuid-Holland. Een vakjury zal in juni tijdens een pitch-bijeenkomst het winnende idee selecteren. De winnaar ontvangt van de provincie Zuid-Holland een ontwikkelbudget van €20.000.

Meedoen met Digging for Data?

Digging for Data staat open voor: programmeurs, ontwikkelaars, data analisten, UX-designers die een affiniteit hebben met archeologie en geschiedenis en voor historici en archeologen die met data nieuwe toepassingen kunnen maken. Uiteraard mogen andere geïnteresseerden ook meedoen indien zij met een andere partij ook daadwerkelijk het ingezonden app-idee kunnen uitvoeren.

envelope

Want to stay informed?