NEWS

Open data app survey


Open data in Nederland neemt nog altijd niet de vlucht die we in andere landen zien. Hoewel overheden mondjesmaat steeds meer open data sets vrijgeven, blijft het zonder wettelijke verplichting nog altijd een vrijwillige bijdrage. Bovendien willen overheden vaak eerst succesvolle toepassingen zien.

Open State bindt met de Hack de Overheid community de grootste groep her gebruikers in Nederland. Om onze community zo goed mogelijk te ondersteunen, bevorderen wij het ontsluiten van open data bij verschillende overheden op diverse onderwerpen en stimuleren op verschillende wijze her gebruik door onze community.

Daarom doet Open State op dit moment onderzoek naar het gebruik van open data en toepassingen die gebruik maken van open data. Dit doen we in eerste plaats om onze community beter van dienst te kunnen zijn. Daarnaast is dit onderzoek van belang om het ontsluiten van open data van overheden en de (semi)publieke sector te versnellen, zodat meer her gebruikers ermee aan slag kunnen.

Als ontwikkelaar, app-bouwer en programmeur vragen we jullie hulp met deze survey.

De informatie wordt geaggregeerd verwerkt en eind september 2013 publiekelijk gemaakt. Persoonsgebonden gegevens blijven uiteraard vertrouwelijk.