NIEUWS

Handig: alle programma’s voor de Provinciale Statenverkiezingen 2019


Journalisten, belangenbehartigers en kiezers opgelet: Open State Foundation heeft samen met LocalFocus en NOS de verkiezingsprogramma’s verzameld van alle partijen die deelnemen aan de Provinciale Statenverkiezingen van 20 maart 2019.

Hieronder zijn de programma’s uit alle twaalf de provincies te raadplegen en te doorzoeken. Dus ben je geïnteresseerd in welke partijen plannen hebben voor fietssnelwegen, verbreding van wegen, belbussen in landelijk gebied of meer ruimte voor woningbouw? Gebruik dan vooral dit vrij herbruikbare overzicht.

  • Niet alle politieke partijen hadden een verkiezingsprogramma beschikbaar op het moment van verzamelen. Sommige partijen hadden bijvoorbeeld alleen een overzicht met standpunten op diverse webpagina’s staan. Deze zijn zodoende niet meegenomen.
  • Wil je uitgebreid zoeken en filteren in de programma’s? Bekijk dan de volledige zoekfunctie op DocumentCloud.Coalitieakkoorden

We hebben eerder de provinciale en gemeentelijke coalitieakkoorden verzameld. Wil je de akkoorden vergelijken met de programma’s? Bekijk dan deze pagina.

Open data

Toegang tot de DocumentCloud API voor gemeenten 2014-2018 is hier en gemeenten 2018-2022 is hier te vinden. De API voor provinciale akkoorden 2015-2019 is hier te vinden en de provinciale verkiezingsprogramma’s 2019 zijn hier te vinden.