NIEUWS

Wilma Haan nieuwe directeur Open State Foundation


Wilma Haan (Amsterdam, 1982) is benoemd tot algemeen directeur van Open State Foundation. Ze volgt Arjan El Fassed op, die sinds 2013 aan het roer stond van de organisatie en in juli vorig jaar overstapte naar Google.

Voorzitter Ton Zijlstra: “Wilma brengt naast haar ervaring enorm veel energie mee naar de Open State Foundation. De afgelopen jaren is de organisatie flink gegroeid. Met onze nieuwe directeur, en de goede klik die ze met het team heeft, kunnen we voortbouwen en verder ontwikkelen.”

Haan studeerde journalistiek in Zwolle en een paar jaar filosofie aan de Universiteit van Amsterdam. Ze werkte als journalist en later adjunct-hoofdredacteur bij Nederlands grootste nieuwssite NU.nl, en was chef van de nieuwsredactie en hoofd digitaal bij Het Parool.

In 2015 was Haan de ‘Nieuwspoortrapporteur’, en schreef ze een essay over transparantie in politiek Den Haag en de relatie tussen politici en pers. In het hoofdbestuur van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) heeft ze de portefeuilles innovatie en persvrijheid, en is ze vice-voorzitter.

Haan: “Open State volg ik al jaren met belangstelling en bewondering. Onze werelden kwamen al zo nu en dan samen, maar ik kijk ernaar uit om nu met het team van OSF te gaan werken aan transparante en controleerbare publieke instellingen. Het is een eer om aan het roer te mogen staan van deze mooie en relevante club.”

Wilma Haan start op 1 maart 2019. Vanaf dan vormt ze samen met Tom Kunzler, die vanaf die datum de rol krijgt van adjunct, de directie van Open State Foundation.

Contact Wilma Haan: wilma@openstate.eu I Twitter I LinkedIn