NIEUWS

Rapport Ondraaglijk Traag overhandigd aan Regeringscommissaris Informatiehuishouding


Voorkant van het rapport Ondraaglijk traag met vier slakken

Vandaag heeft Serv Wiemers, directeur Open State Foundation, samen met Guido Enthoven, directeur Instituut Maatschappelijke Innovatie, het rapport Ondraaglijk Traag overhandigd aan Arre Zuurmond. Zuurmond is sinds begin dit jaar Regeringscommissaris Informatiehuishouding.

Screenshot van het overhandigen van het rapport tijdens een videocall

Uit het rapport komt naar voren dat de afhandeling van Wob-verzoeken dramatisch lang duurt en in ruim 80% van de gevallen de wettelijke termijn overschrijdt. “Ik ben geschokt en we moeten ons hiervoor schamen,” stelde Zuurmond tijdens de virtuele overhandiging. “Het is voor mij een aansporing om hard aan de slag te gaan. Ik zal dit rapport met de minister bespreken. Ik ben van plan keukentafelsessies te organiseren met organisaties als Open State Foundation, Instituut Maatschappelijke Innovatie en andere betrokkenen. Gezamenlijk moeten we naar boven brengen waar het vast loopt en dat aanpakken.”