NIEUWS

Corona-apps moeten volledig transparant, anoniem en tijdelijk zijn


De apps tegen corona die de overheid van plan is te gaan ontwikkelen moeten tijdelijk, transparant, volledig anoniem, vrijwillig en gebruiksvriendelijk zijn, zonder commerciƫle bijbedoelingen, en moeten onder regie staan van onafhankelijke deskundigen.

Dat is de strekking van een manifest dat is ondertekend door enkele tientallen maatschappelijke organisaties en deskundigen. De gelegenheidscoalitie van onder meer Bits of Freedom, Waag, Code for NL en Open State Foundation roept het kabinet op om aan deze eisen gehoor te geven.

In een toelichting bij Nieuwsuur zegt Waag-directeur Marleen Stikker woensdagavond terecht: “Ik zie onvoldoende garanties dat de minister rekenschap geeft van waarborgen.”

Lees hier het volledige manifest met 10 eisen aan corona-apps.

Lees hier een artikel van Nieuwsuur over het onderwerp

Nieuwsuur-uitzending van woensdagavond (vanaf 7 minuten)

Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay