NIEUWS

Kom naar de lancering ‘Voordat het nieuws werd’ op 11 maart


Op 12 december won Oberon de Open Stateninformatie app-challenge met de app ‘Voordat het nieuws was’. Deze app wordt feestelijk gelanceerd op maandag 11 maart tijdens de start van de Open Gov Week. Ben jij ook bij deze lancering? Schrijf je dan snel in voor de lancering. die zal plaatsvinden vanaf 9:00 bij het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Van 11 tot en met 17 maart is het Open Gov Week. Open Gov Week is een internationaal initiatief om Open Overheid wereldwijd onder de aandacht te brengen. Er is geen beter moment om een week voor de Provinciale Statenverkiezingen en tijdens de start van de Open Gov Week de winnende Open Stateninformatie App te lanceren.

De app zal gelanceerd en gepresenteerd worden door Oberon tijdens een ontbijtbijeenkomst op het ministerie van Binnenlandse Zaken. De bijeenkomst start inhoudelijk vanaf 9:00 en naast de lancering zal er een inhoudelijk programma zijn in het kader van de Open Gov Week. Dit programma wordt later bekend gemaakt.

De provincies, Open State Foundation en het ministerie van Binnenlandse Zaken nodigen iedereen van harte uit om aanwezig te zijn tijdens de lancering op maandag 11 maart. Inschrijven is wel verplicht en denk aan het meebrengen van een identiteitsbewijs,

Praktische informatie over de bijeenkomst

  • Datum: Maandag 11 maart 2019
  • Locatie: Auditorium Ministerie van Binnenlandse Zaken, Turfmarkt 147 te Den Haag
  • Tijden: 8:30 (aanvang ontbijt), inhoudelijk van 9:00 tot 10:30
  • Inschrijvenvia deze pagina

Over de Open Stateninformatie App-Challenge

De winnende toepassing van Oberon genaamd ‘Voordat het nieuws werd’ maakt de relatie tussen de actualiteit en de politieke oorsprong zichtbaar en daagt inwoners uit om zich in de politieke discussie te verdiepen. De jury prees het winnende team vanwege het gebruiksgemak waarmee Stateninformatie in de browser automatisch te combineren valt met artikelen op websites van landelijke en regionale media.

De provincies Limburg, Zuid-Holland, Noord-Holland, Flevoland en Utrecht hebben de app challenge in het leven geroepen om deelnemers uit te dagen om een app idee in te sturen dat het publieksbereik en de toegankelijkheid van stateninformatie vergroot. Inmiddels ontsluiten deze vijf provincies hun Stateninformatie als open data. Open Stateninformatie is onderdeel van het Actieplan Open Overheid 2018-2020.