NIEUWS

Vacature: Stagiair(e) (najaar 2018)


Oude foto van mannen bij een oude mainframe

Standplaats: Amsterdam

Gezocht: Stagiair(e)s met een passie voor overheidstransparantie en open data (m/v).

Open State Foundation is een snelgroeiende non-profit organisatie die zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld tot de belangrijkste aanjager van digitale transparantie in Nederland. Open State Foundation bevordert het hergebruik van deze data, bijvoorbeeld in toepassingen die bijdragen aan de controleerbaarheid van de overheid. We werken samen met overheden, maatschappelijke organisaties, burgers en het bedrijfsleven aan digitale transparantie door enerzijds data openbaar te maken en anderzijds het hergebruik ervan te stimuleren. Zo bouwen we bijvoorbeeld platforms als openspending.nl en waarismijnstemlokaal.nl waarin data verzameld wordt, maar bieden we deze data ook via API’s aan en organiseren we hackathons en andere evenementen zodat anderen er mee aan de slag gaan. De focus ligt op data over politiek en bestuur, onderwijs, arbeidsmarkt en duurzaamheid.

We zoeken een of meerdere stagiaires die interesse hebben in transparantie van overheden en publieke instellingen. Dit kan zowel een niet-technische of technische stage zijn. Stage-werkzaamheden zijn altijd in overleg maar kunnen bestaan uit onderzoek, communicatie, data-analyse, journalistiek, development, design en nog veel meer.

Kortom heb jij affiniteit met overheidstransparantie, open data, open overheid en wil je veel leren? Neem dan contact met ons op. Bekijk ook de video over de missie van onze organisatie.

Functie-eisen

  • Je dient ingeschreven te staan bij een hbo of wo-onderwijsinstelling;

  • Minimaal 3 maanden de tijd te hebben voor een stage van minimaal 24 en maximaal 40 uur per week;

  • Je volgt een opleiding zoals politicologie, rechten, bestuurskunde, data science, informatiekunde/informatica, journalistiek, kunstmatige intelligentie, sociologie, econometrie, of andere soortgelijke opleidingen;

  • Je hebt affiniteit met de missie van onze organisatie en wil veel bijleren.

Arbeidsvoorwaarden: We bieden je de kans om tijdens je stage veel te leren en in zelfstandigheid aan de slag te gaan met een of meerdere opdrachten of met een onderzoek.

Interesse: Stuur een motivatiebrief (maximaal 1 A4) en CV naar tom@openstate.eu onder vermelding van stageplek. Voor vragen kun je contact opnemen met Tom Kunzler, tom@openstate.eu. De gewenste startdatum en duur is altijd in overleg. Open State Foundation biedt een bruto stagevergoeding van €500 per maand op basis van voltijd.