NIEUWS

Tom Kunzler benoemd tot interim-directeur Open State Foundation


Open State Foundation logo

Tom Kunzler is per 1 juli 2018 benoemd tot directeur van digitale transparantie organisatie Open State Foundation. Hij volgt hiermee Arjan El Fassed op, die sinds 2013 aan het roer heeft gestaan van de organisatie. Tom Kunzler werkt sinds 2013 bij de organisatie. Hij was zowel programmamanager Politiek en Bestuur als lid van het managementteam van Open State Foundation. Met zijn benoeming krijgt de organisatie tijd om te werken aan een permanente invulling van de nieuwe directie.

Samen met Lex Slaghuis, medeoprichter van Open State Foundation, die eerder dit jaar zijn vertrek aankondigde, geven El Fassed en Kunzler vandaag op het Marineterrein in Amsterdam een blik op het verleden, heden en de toekomst van open data en de unieke rol die Open State Foundation daarbij speelt. Slaghuis is partner geworden van een nieuw bedrijf My Data Team en El Fassed wordt hoofd Public Policy & Government Relations bij Google in Nederland.

El Fassed: ‘Open State Foundation is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een unieke speler op het gebied van digitale transparantie, een belangrijke aanjager van open data voor publieke verantwoording en dĂ© belangenbehartiger van data hergebruikers. De organisatie is sterk en staat er goed voor om nu en in de toekomst deze rol verder uit te bouwen. Met een trots gevoel en met volste vertrouwen is dit een goed moment voor mij om aan een nieuwe uitdaging te beginnen’.

Bestuursvoorzitter Stef van Grieken: ‘Open State Foundation is onder leiding van Arjan El Fassed en Lex Slaghuis de afgelopen vijf jaar uitgegroeid tot een voorloper op het gebied van transparantie en publieksparticipatie. Met projecten die zorgkosten inzichtelijk maken, de beveiliging van publieke websites testen, stemlokalen voor miljoenen mensen vindbaar maken of hergebruik mogelijk maken van Nederlandse kunst en cultuur hebben Arjan en Lex samen met het team de organisatie naar grote hoogte weten te brengen. De ontvangst van de Open Government Partnership Award in het bijzijn van de voormalig Franse president Hollande in Parijs was de kroon op dat werk. Open State Foundation staat er fantastisch voor, en we zijn Arjan en Lex heel dankbaar voor hun bijdrage’.