NIEUWS

Vacature: Full-stack developer met passie voor transparantie


Standplaats: Amsterdam

Full-time developer om het huidige team bestaande uit twee full-stack developers te versterken (m/v).

Open State Foundation is een snelgroeiende non-profit organisatie die zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld tot de belangrijkste aanjager van digitale transparantie in Nederland. Open State Foundation bevordert het hergebruik van deze data, bijvoorbeeld in toepassingen die bijdragen aan de controleerbaarheid van de overheid. We werken samen met overheden, maatschappelijke organisaties, burgers en het bedrijfsleven aan digitale transparantie door enerzijds data openbaar te maken en anderzijds het hergebruik ervan te stimuleren. Zo bouwen we bijvoorbeeld platforms als openspending.nl en waarismijnstemlokaal.nl waarin data verzameld wordt, maar bieden we deze data ook via API’s aan en organiseren we hackathons en andere evenementen zodat anderen er mee aan de slag gaan. De focus ligt op data over politiek en bestuur, onderwijs, arbeidsmarkt en duurzaamheid.

We zoeken iemand die voornamelijk sterk is op frontend gebied en een goed beeld heeft van de ontwikkelingen op dit vlak. Bij Open State doen we niet mee met elke nieuwe bleeding-edge hype, maar als er nuttige nieuwe ontwikkelingen zijn passen we die graag toe en er is ruimte om er mee te experimenteren. Aangezien het developers team klein is ben je ook vaardig in backend en systeembeheer werkzaamheden. Onze eigen code is voornamelijk open source en we maken veel gebruik van open source code van anderen.

Naast je technische vaardigheden heb je interesse in de missie van onze stichting en kijk je verder dan de techniek. De beta’s in onze organisatie hebben interesse in alfa onderwerpen en vice versa. Je wilt meewerken aan een digitaal transparantere samenleving en meer en betere open (overheids)data. Ook niet-technische werkzaamheden op dit vlak liggen je, ook al zal dit maar een klein onderdeel vormen, zoals het organiseren van een meet-up of het vertegenwoordigen van de organisatie op een bijeenkomst.

Bekijk ook de video over de missie van onze organisatie.

Functie-eisen

Algemeen

 • Je hebt WO werk- en denkniveau
 • Bij voorkeur, ervaring en affiniteit met:
  • Open data
  • Open overheid en overheidstransparantie;

Frontend

 • Vereist: Zeer sterk met HTML, CSS, JS en op de hoogte van moderne frontend ontwikkelingen
 • Bij voorkeur, ervaring met:
  • Bootstrap
  • D3 of andere visualisatietechnieken
  • UX/UI
  • WordPress (onze niet-technische websites gebruiken WordPress)

Backend

 • Vereist: Python (of goed in een soortgelijke programmeertaal en de wil om Python te leren)
 • Bij voorkeur, ervaring met:
  • Elasticsearch
  • Flask
  • API’s
  • ETL
  • (My)SQL
  • Git(Hub)
  • Data (dit komt overal in terug, dus handig zijn met data is fijn)

Systeembeheer

 • Vereist: Je hebt ervaring met Linux/Ubuntu en de command line
 • Bij voorkeur, ervaring met:
 • Docker (Compose)
 • Nginx

Arbeidsvoorwaarden: We bieden je de kans om vorm te geven aan projecten van de belangrijkste aanjager van digitale transparantie in Nederland. Je komt terecht in een organisatie die op een dynamische en innovatieve wijze haar doelstellingen bereikt en de komende jaren verder zal groeien. Je krijgt een jaarcontract van minimaal 24 en maximaal 40 uur per week met een marktconform salaris, met uitzicht op een vast contract.

Sollicitatieprocedure: Stuur uiterlijk op 8 juni 2018 een motivatiebrief waaruit geschiktheid en affiniteit met de functie blijkt (maximaal 1 A4) en CV naar tom@openstate.eu onder vermelding van vacature full-stack developer. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Tom Kunzler, tom@openstate.eu. De sollicitatiegesprekken vinden plaats in week 24 (11 tot en met 15 juni). De gewenste startdatum is in overleg, maar uiterlijk in augustus.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Stageplekken

Wij zijn altijd op zoek naar goede stagiaires met organisatie- en communicatieskills en affiniteit met digitale transparantie. Wil je meer weten? Neem contact met ons op.