NIEUWS

Beschikbare data publieke omroep uitgebreid met duizenden gegevens Schooltv


De NPO Backstage API is vandaag uitgebreid met duizenden items, programmagegevens en ondertitelingen van Schooltv. Op 14 november vindt op het mediapark een hackathon plaats waar programmeurs, ontwikkelaars en open data liefhebbers aan de slag gaan met deze data om innovatieve apps te bouwen.

Het afgelopen jaar is de hoeveelheid beschikbare data over programma’s van de publieke omroep enorm gegroeid. Inmiddels zijn meer dan 250.000 items, programmagegevens en -ondertiteling beschikbaar gesteld in een API.

De aanvulling vandaag met 8.615 items, programmagegevens en bijbehorende ondertitelingen van Schooltv is een nieuwe mijlpaal. Naast gegevens over de programma’s zelf is informatie te vinden over leeftijd doelgroepen, meer dan 50 categorieën onderwerpen (‘techniek’, ‘dieren’, ‘leren’) en hoe vaak de content op schooltv.nl is bekeken.

NPO Backstage is een initiatief van de NPO om te onderzoeken welke vernieuwende toepassingen mogelijk zijn met open data. De data die de NPO beschikbaar heeft gesteld in de NPO Backstage API bestaat uit meer dan 250.000 items, waaronder duizenden fragmentbeschrijvingen, gastenlijsten en ondertitelingen. De data betreft o.a. informatie over alle journalistieke programma’s van de publieke omroep, aangevuld met gidsdata van 41 nationale en 7 regionale TV- en radiozenders.

De NPO Backstage Hackathon vindt plaats op 14 november in het restaurant van BNN VARA op het mediapark in Hilversum en wordt georganiseerd in samenwerking met de Open State Foundation. Op deze dag zullen ontwikkelaars en programmeurs samen aan de slag gaan.