NIEUWS

Winnaars Dutch Open Hackathon bekend


Na afloop van de Dutch Open Hackathon zijn de winnaars bekendgemaakt. De Dutch Open Hackathon startte zaterdag met 360 geregistreerde deelnemers en duurde 30 uur.


Op zondagmiddag maakte de jury in de IJ-Toren in Amsterdam de volgende winnaars bekend: De winnaar is het team Caching Issues met hun WelcomeHome app. Een applicatie waarmee een welkomstpakket kan worden besteld voor vakantiegangers. Tweede werd de app Alberto van het team DDB & Tribal & Friends. Met deze app kunnen boodschappen worden rondgebracht door iemand die zich heeft aangemeld als bezorger.

De Dutch Open Hackathon is georganiseerd door Ahold, Amsterdam Airport Schiphol, KLM, Philips, Rabobank, TomTom en USG People, in samenwerking met de Open State Foundation.

Uiteindelijk is door 50 teams nieuwe apps en toepassingen gemaakt door het combineren van API’s en technologie├źn van verschillende bedrijven. De apps werden daarna gepresenteerd aan een jury waarin alle bedrijven vertegenwoordigd waren.

“Het is de eerste keer dat een groep van internationale bedrijven van deze omvang samen werken met ontwikkelaars aan open innovatie. Het resultaat van de Dutch Open Hackathon laat zien wat het delen van open API’s en technologie├źn kan opleveren voor consumenten en bedrijven,” zei Arjan El Fassed van Open State Foundation.